måndag 5 augusti 2013

Trolleriskolan Vägvalet

http://www.flickr.com/photos/goosemouse/
Finns det många som är positiva till skatter och avgifter som drabbar dem eller finns det alltid en grund för missnöje. Att skaffa sig en stor grupp missnöjda är ingen svårighet, än så länge är det inget trolleri, men att få detta till en kamp för demokrati i form av ett folkinitiativ det kräver lite trolleri. Trolleriskolan Vägvalet var startad.

Nästa steg kräver dock lite mer. Att få gruppen människor som har råd med bil att framstå som ekonomiskt mer utsatt än de som inte har det. Det börjar handla om trollerinummer. När företrädarna för Vägvalet i stort sett uteslutande är högavlönade män med stora bilar då börjar det bli en riktigt stor utmaning. Hokuspokus, gnäll och skäll, liten blir stor, svag blir stark.
@JohanTrouve Om du eftersträvar kortare restider, obegripligt att du vill styra folk byta till långsammare transportslag @aakvist

Med utgångspunkten citatet ovan från deras partisekreterare är det dags för nästa trollerinummer. Är tåg långsammare än bil? Nej det färdas fortare och slipper leta parkeringsplats. Ett antal personer som är systemutvecklare, programmerare etc. och inte har några som helst förkunskaper inom samhällbyggnad etc. de etablerar sig som "experterna", de skriver insändare om tillväxt och de ska lära näringslivets företrädare vilka trafikslag som företagen behöver. Simsalabim, riksrevision och prat, expert det blir vi snabbt och snart.


@JohanTrouve Just det, det är en debattartikel av ett politiskt parti. Förväntar mig samma frenesi av dig när andra partier skriver

Näringslivet, samhällsbyggarna, miljömedvetna, alla vi som har motsatta visioner mot Vägvalet skulle vi behöva vara lika kritiska mot alla partier, lika pålästa om det de skriver. Nej vi som inte har fokus på partipolitiken behöver inrikta oss på sakfrågorna och belysa de som står oss närmast om hjärtat. Al kazin alakazam, vrid ert hjärta åt annat håll, strunta i Vägvalets roll.(Hoppas den inte fungerar, oberoende granskning behövs, Vägvalet är ingen #underdog)

Så var det dags för deras aktuella trollerinummer. Kostnader på 20 miljarder ska bli 50 miljarder. Det har jag redan funderat på i inlägget Angrepp på all kollektivtrafik. Abrakadabra tunnel till Haga, järnväg i västsveriges kostnader ta, ha ha ha 20 blir 50 o så bra.

PS. Sara Nordqvist, Vägvalets knep, trix och trolleri är en uppföljare ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar